Rotarymøte 11 oktober


Presidenten skriver:


Takk for et trivelig møte i går med The Rotary Foundation som tema. Bjørn Aas fra Stavern Rotaryklubb gjorde oss bedre kjent med Rotarys store fond og hva det finansierer av hjelpearbeid og fredsarbeid over hele kloden.

Bjørn Aas er den som står høyest i Norge innenfor TRF. Han gjorde oss også oppmerksom på mulighetene for å legge internasjonale prosjekter under Rotary og dermed kunne motta bidrag fra District grants og Global grants.

På grunnav gode investeringer av midlene som kommer inn til fondet, genereres også 50 % av avkastningen tilbake til distriktet. Der kan klubbene søke bidrag til sine prosjekter.

Når vi kjenner omfanget av Rotarys engasjement verden over gir det også et perspektiv på hva vi faktisk er en del av, og det gjør oss både stolte og ydmyke.

 

Per Suseg hadde psykisk helse og selvmord som tema for sin lystenning i forbindelse med at verdensdagen for psykisk helse var dagen i forveien, 10. oktober.

 

Vi var utfordret av Guvernøren ved hans besøk i klubben å holde utlodning til inntekt for Polioprosjektet, som nå er inne i sin siste fase, og som har høyeste prioritet i Rotary International ved RI-presidenten Barry Rassin.

Vi hadde fått et skjerf med RI-presidentens symbol som premie. I tillegg bidro presidenten med en flaske vin og flere gaver sponset av Opdahl Blomster!

Vi var dessverre ikke mange på møtet, ca. 20 personer, men loddsalget tok helt av, og den ene loddboken vi hadde fått ble halvert bare ved det første bordet. Da tok Gerd og Stig et initiativ som sikret at alle fikk mulighet til å kjøpe lodd, ved å klippe opp mange små papirlapper som fungerte som lodd. En stor takk til dere som med det reddet loddsalgetJ! Dermed kan det se ut til at vi har fått inn over kr 3 000,- på de hundre loddene. Dette vet vi sikkert når vi har fått Vipss-rapporten fra regnskapsfører – Jeg kommer tilbake til beløpet på neste møte!

 


 


 

Rotary Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Scandic Ambassadeur Dramme
Adresse: Strømsø Torg 7
Postnummer: 3044
Sted: Drammen
Land: NO
Møtedag: Torsdag
Møtetid: 18:30:00
Møtespråk: no


Årsmøte, Scandic Ambassadeur Hotell
18. des. 2018, 18.30

Årsmøte og valg. Lystenning v. Geir Dahl.

Rotarymøte Scandic Ambasaadeur Hotell
20. des. 2018, 18.21

Internt program med klubben i julemodus. Ord fo ...

Les merNyttige rotary lenker


Rotary Nyheter:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...